Særlige lejligheder

Det kan være svært at matche alle de retter man bliver præsenteret for til forskellige festlige lejligheder.

Man må starte med at stille sig selv det spørgsmål, hvor vigtigt er det for mig/mit barn at det er noget der ligner/smager præcis som det de andre skal have, i forhold til det arbejde der ligger i at forberede maden.

Gode venner og familie får tit med tiden en god forståelse for hvad der er nemt på PKU'eren at matche, eller hvad de kan spise sammen med resten af gæsterne. For andre kan det være svært at sætte sig ind i. Man kan evt  have et skriv med de nemmeste retter, kager, ting der kan købes i almindelige butikker. Jo nemmere man gør det for dem der inviterer, jo større er chancen for, at man ikke står med et skuffet barn, der ikke kan få det samme som de andre.

De fleste vil gerne hjælpe og gøre det så godt de kan, men har svært ved at sætte sig ind i problemstillingerne. Husk at selv om det kan være frustrerende at nogen pludselig har taget kage og nødder med, er det ikke for at genere, men fordi de ikke kan sætte sig ind i situationen.

I opskriftbøgerne findes der en del og det samme på nettet men tit må man lægge hovedet i blød.

Her kan det igen være rigtig nyttigt at have et netværk man lige kan sende en mail ud. Mange gange har andre stået i lignende situationer. Eller man kan bruge foreningens facebook gruppe og skrive ud der. De andre medlemmer er virkelig søde til at komme med tips og tricks.

 

Klinik for PKU har foldere med opskrifter både til fest og til de forskellige højtider