24-09-2016 til 21-05-2016

Madlavningsarrangement

Mange tak

For deltagelse ved madlavningsarrangentet med Navamedic.

Her ligger opskrifterne fra dagen.

 

 

 

 

 

 

 

Navamedic Madlavningsdag d. 24.09.16

 

 

 

 

 

Fate burgerboller med vegetar bøffer

 

 

 

Pommesfrites af søde kartofler

 

 

 

Spaghetti Bolognese

 

 

 

Sannes lækre brød fritter

 

 

 

Fate Seitan- ”kylling”

 

 

 

Semper bradepandebrød

 

 

 

Fate Muffins

 

 

 

Fate Chokolade Brownies

 

 

 

Pannacotta med mango og jordbær

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rigtig god fornøjelseJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fate Burgerboller .

 

Opskriften giver 10 burgerboller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

 

 

 

500 gram Fate All Purpose Mix = 1 pakke

 

1 pose tørgær (findes i pakken)

 

1 knsp. salt

 

3 spsk akaciehonning

 

4,5 dl PROZERO

 

1½ spsk rapsolie

 

Lidt kulør for at skabe mørkere farve

 

 

 

Tilberedning

 

  1. Varm ovnen til 200 grader

  2. Bland alle tørre ingredienser i en skål

  3. Varm Prozero op sammen med honning og olie i lille gryde, til lidt varmere end fingervarm.

  4. Hæld den varme væske over de tørre ingredienser og pisk det sammen med et piskeris. Først vil dejen føles vældig løs, men den tykner efter 20-30 sekunders omrøring.

  5. Pisk i ca. 1 minut og lad dejen hvile i nogle minutter efterfølgende.

  6. Dæk vægten med plastfilm og drys med lidt fatemix

  7. Brug nu 2 skeer til at afveje klatter af dej, de skal veje 80 gram (det er vigtigt at være præcis)

  8. Klap lidt Fate mix på hænderne og form hver dejklat til en rund bolle

  9. Læg bollerne på bageplade med bagepapir, pres dem let, så de bliver lidt flade

  10. Lad dem hæve til dobbelt størrelse

  11. Pensl bollerne med lidt olie

  12. Bag ved 200 grader i 15-20 minutter eller til de bliver gyldenbrune på toppen

  13. Lad dem afkøle.

     

     

    Rå dej i alt:

 

Energi

Protein

Phe

10512 kJ

6,2 g

193 mg

 

 

 

Bagt pr 80 g (20 % svind) = 1 bolle

 

Energi

Protein

Phe

1051,2kJ

0,64 g

19,2 mg

 

 

 

Fate Vegetar Bøffer

 

Opskriften giver 10 bøffer

 

 

 

 

 

Ingredienser

 

150 gram gulerod

 

150 gram courgette

 

50 gram avocado (kan evt. undlades)

 

50 gram løg

 

1 tsk hakket frisk persille

 

150 gram Fate All Purpose Mix

 

1 tsk bagepulver

 

1 tsk paprika pulver

 

1 tsk tørret timian

 

Salt og peber

 

Steges i rapsolie og ganske lidt smør, så bliver de finest

 

 

 

Tilberedning

 

 

 

  1. Riv gulerod og squash groft, og skær avocado i tern.

  2. Sørg for at grøntsagerne ikke er for våde, klem dem evt. fri for væde.

  3. Hak eller riv løget groft og bland alle grønsagerne i en skål

  4. I en anden skål blandes Fate Mix med bagepulver og krydderierne

  5. Bland halvdelen af melblandingen med grøntsagerne, sørg for at alle grøntsager er dækket af mel.  

  6. Vend resten af melblandingen i og rør det godt sammen. Blandingen vil se tør ud, men fortsæt med at blande. Det kan være nemmest at bruge hænderne.

  7. Klap lidt Fate Mix på hænderne

  8. Brug en ske til at tage en passende mængde dej op og form den med hænderne til en bolle som efterfølgende presses sammen til en bøf

  9. Varm olien op i stegepanden og steg bøfferne til de har fået fin farve på begge sider.

  10. Hold de første bøffer varme i ovnen til de alle er stegte

  11. Serveres varme sammen med Fate Burgerboller og godt tilbehør

     

    Opskriften giver ialt

 

Energi

Protein

Phe

3154 kJ

5,8 g

176 mg

 

 

 

Hver bøf giver

 

315,4 kJ

0,58

17,6

 

Fate SeitanJ

 

 

 

Denne opskrift minder ikke om noget som helst I allerede kender til. Men prøv den, den er spændende og dejen kan fungere rigtig godt som f.eks boller i karry, nuggets osv.

 

 

 

 

 

Ingredienser

 

 

 

10 dl Fate mix                                

 

6-8 dl koldt vand

 

 

 

Grund bouillon:

 

1 l vand

 

1½ spsk. groft revet ingefær

 

2-3  fed knuste hvidløg

 

Grøntsagsbouillon- terning

 

Evt. 1 tsk gurkemeje

 

 

 

Tilberedning

 

 

 

  1. Bland Fate Mix og vand, og rør/ælt/klem det rigtig grundigt sammen i min. 5 minutter. Det skal være en helt fast, nærmest ler-agtig dej. Justér selv vandmængden så det passer, det skal være meget fast/tørt.

  2. Lad blandingen hvile i ca. ½ time

  3. Bræk stykker af dejklumpen og pres dem let flade

  4. Kog bouillonen op og skru ned for varmen, så den simrer

  5. Læg stykkerne i vandet og vent til de kommer til overfladen. De er færdige når de er faste.

  6. Stykkerne kan, alt efter størrelse, nu koges med i gryderetter, steges, paneres til ”nuggets” eller lign.  

     

    Hele portionen her giver ialt:  

 

Phe

35 mg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karrykylling med Fate Seitan

 

 

 

Opskriften er til 4 personer

 

 

 

Ingredienser 300 gram FATE Seitan dej, (mål 300 gram dej af, fra foregående opskrift) 3 fed hvidløg

 

1½ rød chili (uden kerner) , kan undlades 3 cm skrællet ingefær 6 spsk rapsolie 3 spsk grøn karrypasta 3 tsk tørret karry 12 spsk kokosmælk

 

Evt. lidt maizena jævning, til tykkere konsistens 3 spsk sød chili salt

 

 

 

Tilberedning

 

  1. Hak hvidløg, chili og ingefær fint

  2. Varm olien i en stegepande og svits chili, hvidløg og ingefær samt karrypasta og karry i ca. 3 minutter, uden at det tager farve. 

  3. Tilsæt Fate Seitan og sørg for at de alle dækkes af olie og krydderier

  4. Skru op for varmen og tilsæt kokosmælken og evt. lidt af kogebouillonen

  5. Kog det til det tykner og tilsæt evt. lidt maizena udrørt i vand, hvis det ønskes mere tykt.

  6. Smag til med salt, sød chili og pynt med frisk purløg

 

 

 

Hele portionen giver i alt:

 

Phe

173 mg

 

 

 

 

 

Der kan laves mere sovs, hvis man ønsker det. Ligeledes kan mængden af chili og karrypasta justeres ned, hvis du har mindre børn som foretrækker en mere mild smag.

 

Pommes af sød kartoffel

 

Opskriften er til 5 personer

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

 

700 gram søde kartofler

 

Fate Mix 2-3 spsk

 

3 spsk oliven eller rapsolie

 

Havsalt, sort peber

 

evt. øvrigt krydderi: paprika, hvidløgspulver, løgpulver, karry (2 gram),brug ca 1 tsk af hver

 

Tomatketchup 1 dl

 

Sort peber

 

Sriracha (chili-”sauce”) hvis det ønskes

 

 

 

Tilberedning

 

  1. Varm ovnen til 225 grader.

  2. Skræl kartoflerne og skær dem i ensartede stave

  3. Læg dem i en stor skål og drys med Fate Mel, vend dem godt rundt, så de alle er dækkede af mel

  4. Bland olivenolie, havsalt, peber og krydderier i en lille skål

  5. Hæld olivenolien over kartoflerne og bland godt rundt.

  6. Læg kartoffelskiverne på en bageplade, helst placeret i ét lag og med lidt plads i mellem hver. På den måde undgår man at de bliver bløde.

  7. Bag dem 25 minutter i midten af ovnen, vend dem og bag herefter yderligere 25 minutter eller til de er blevet dejlig sprøde og har fået en fin gyldenbrun farve. 

  8. Hold et øje på dem, så du undgår at de bliver brændte rundt i kanten.

  9. Bland ketchup med nykværnet peber og scriracha efter smag og de er klar til at servere

     

    Opskriften er til 10 portioner og giver i alt:

    (uden ketchup, uden svind, inkluderet brug af 2 gram karry)

     

 

Energi

Protein

Phe

4324 kJ

9,4 g

517 mg

 

 

 

Sannes fantastiske brødfritterJ

 

Opskriften er til 4 personer

 

 

 

Ingredienser:

 

203,6 g. frit brød

 

2 - 2½ æg i æggeerstatning

 

Krydderier efter ønske

 

Evt. lidt Fri LP-ost til at fylde i

 

Olie til stegning

 

 

 

Tilberedning

 

  1. Brødet smuldres fint og blandes evt. med krydderi.

  2. Æggeerstatning tilsættes, til ”dejen” føles blød, men ikke smattet. Det skal kunne hænge sammen og det skal kunne formes.

  3. Tag en lille mængde af ''dejen'' og form det til en aflang firkant eller pølse, læg det herefter på panden med den varme olie.

  4. Det er også muligt at fylde en lille klump dej med ost eller krydderi, så har man noget der til forveksling ligner en cheesetop. Bare sørg for at stege denne kugle ved svag varme i længere tid så osten kan nå at smelte.

  5. For det bedste resultat skal brødfritterne/ cheesetops’ne steges ved svage varmegrader. Sådan bliver de bedst og mest gyldne, og osten kan nå at smelte.

 

 

 

 

 

 

 

I hele portionen

 

Energi

Protein

Phe

Afhængigt af fedtmængden der suges

0,8 gram

40 mg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Courgette spaghetti med bolognese sauce

 

Opskriften er til 2 personer

 

 

 

Ingredienser til Bolognese Sauce: • 2 spsk. Olivenolie • ½ løg, skåret i små tern • 50 g champignon, skåret i skiver • 75 gram gulerod, revet groft • 150 gram courgette, revet groft • 200g flåede, hakkede tomater fra dåse eller karton • salt og peber • 1 knust fed hvidløg • 2 spsk tomat pure • 75 ml grøntsags bouillon • 2 spsk finthakket frisk oregano og basilikum

 

 

 

Ingredienser til Courgette Spaghetti: • 300 gram courgette • 75 ml vand • 1 spsk oliven olie • 10 g smør • Salt og peber

 

 

 

Tilberedning:

 

1.      Varm olien op på en varm pande og steg løg, svampe, gulerod, courgette og de flåede hakkede tomater.

 

2.      Smag til med salt og peber

 

3.      tilføj hvidløg, oregano og basilikum og lad det koge med et par minutter

 

4.      hæld grøntsags bouillonen ved og lad det koge yderligere 10 minutter

 

5.      tilsæt tomat pure og den hakkede tomat i og lad det simre i 25 minutter

 

Tilberedning af Courghette Spaghetti

 

1.      brug en spiralizer til at lave fine tynde spaghetti’er af courgetten (det kan også gøres med en kartoffelskræller og god tålmodighed)

 

2.      Varm olivenolien op på en pande og steg courgette spaghettien i et minuts tid

 

3.      tilsæt vand og lad det småkoge yderligere 3-4 minutter

 

4.      rør smør i og smag til med salt og peber

 

5.      servér med bolognese sauce

 

 

 

Bolognesesauce: I hele portionen

 

Energi

Protein

Phe

Afhængigt af fedtmængden der suges

10,9

325mg

 

Courgette spaghetti: I hele portionen

 

Energi

Protein

Phe

Afhængigt af fedtmængden der suges

1,7

65 mg

 

 

 

Bradepandebrød

 

Opskriften er til 1 hel bradepande

 

 

 

Ingredienser:

 

2 pakker Lavprotein Mix (á 500 g fra Semper)

 

9 dl vand, afkølet til lunken temperatur

 

1 dl olivenolie

 

1 brev tørgær (eller 50 gram frisk gær)

 

1 tsk salt

 

 

 

Fyld:

 

Soltørret tomat, hvidløg, frisk timian, tørret oregano eller frit fra fantasien

 

 

 

Tilberedning:

 

1.      Bland alt det tørre og tilsæt vand og olie.

 

2.      Ælt dejen hurtigt sammen

 

3.      Beklæd en bradepande med bagepapir og pensl papiret med olie

 

4.      Fordel nu dejen med en dejskraber og lad det hæve ca 30-40 min

 

5.      Smør toppen af dejen med olie og stik dybe huller med fingrene, som efterfølgende kan fyldes med soltørret tomat, oliven, hvidløg, ekstra olie eller hvad du har valgt.

 

6.      Drys til sidst med Maldonsalt

 

7.      Bag brødet i ca. 30 min. ved 225 grader, eller til det får en flot gylden farve

 

8.      Tag det ud og lad det afkøle på en rist

 

 

 

Én hel bradepande giver:

 

Energi

Protein

Phe

18780 kJ

7,3

260 mg

 

 

 

Pr 100 gram bagt brød: 0,5 gram protein og 16, 2 mg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Panna cotta:

 

Opskriften giver 5 store portioner

 

 

 

Ingredienser:

 

4 dl PROZERO

 

50 gram usaltet smør

 

50 gram rørsukker

 

25 g maizena

 

1 vanillestang

 

 

 

Til servering: (til hver portion)

 

4 friske jordbær; der er regnet med 60 gram

 

½ tsk flormelis

 

2 skiver moden mango; der er regnet med 80 gram

 

 

 

Tilberedning:

 

  1. Hæld PROZERO op i en gryde og tilsæt smør, melis og maizena

  2. Del vanillestangen i 2 og skrab kernerne ud med en skarp kniv. Put kernerne og stangen i gryden

  3. Lad blandingen koge langsomt op og rør godt

  4. Fortsæt omrøring til blandingen begynder at tykne og tag vanillestangen op

  5. Hæld blandingen op i høj skål og rør med elpisker i 30-40 sekunder

  6. Hæld straks blandingen over i små forme og lad dem afkøle i køleskabet i 3-4 timer.

  7. Pannacottaen skal nu være stiv, men have en let og blød konsistens.

  8. Pynt med tern af friske jordbær, skiver af mango og et drys flormelis

     

    Opskriften giver i alt (uden jordbær og mango)

 

Energi

Protein

Phe

3942 kJ

0,4 g

18 mg

 

 

 

Opskriften giver I alt (med jordbær og mango)

 

Energi

Protein

Phe

4275 kJ

1,2 g

46 mg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fate Hindbær muffins

 

Opskriften er til 12 store muffins eller til 36 små muffins

 

 

 

Ingredienser:

 

300 gram Fate All Purpose mix

 

150 gram rørsukker

 

1 tsk bagepulver

 

120 gram blødt smør

 

1 tsk vanille essens

 

240 ml vand

 

120 gram frosne hindbær

 

 

 

Tilberedning:

 

1.      forvarm ovnen til 200 grader

 

2.      vej 120 gram frosne hindbær af, put dem i plastpose og bank dem til mindre fine stykker. Put dem herefter tilbage i fryseren

 

3.      hæld Fate All Purpose Mix i en skål og rør sammen med rørsukker og bagepulver

 

4.      tilsæt smør, vand og vanille essens og pisk det godt sammen

 

5.      tilsæt nu de frosne hindbær og rør det hurtigt sammen. Ikke for meget, så bliver dine muffins helt pink af frugtsaften

 

6.      hæld kagedejen i muffinsforme og bag i ovnen i henholdsvis 40 minutter ( hvis du bruger store muffins forme) eller ca. 20 minutter (hvis du bruger små muffins forme)

 

 

 

Hele opskriften giver:

 

Energi

Protein

Phe

10 963 kJ

 3,9 g

 143,2 mg

 

 

 

Hvis Pyntning med Spraycreme: Der er 23 mg phe pr 100 g spraycreme.

 

Hvis I bruger 10 g = 2,3 mg phe. Hvis I bruger 5 g svarer det til 1,1 mg phe

 

 

 

 

 

Fate Chokolade Brownies,

 

Til et lille ovnfast fad, 21 x 21 cm. Opskriften kan også bruges til muffins.

 

 

 

Ingredienser:

 

250 gram Fate Chokolade mix

 

3 vitabite chokolade barer

 

25 gram blødt smør

 

120 ml Prozero

 

1 tsk vanille essens

 

 

 

Tilberedning:

 

1.      Forvarm ovnen til 200 grader

 

2.      smelt vitabite chokoladebarerne over vandbad og lad det afkøle en smule

 

3.      hæld chokolademixen i en skål og tilsæt smør, prozero og vanilleessens

 

4.      pisk det godt sammen

 

5.      rør den varme afkølede Vitabite chokolade i

 

6.      smør et ovnfast fad og hæld chokolade massen heri

 

7.      bag i 20- 25 minutter eller til den er fint gylden og slipper fadets sider

 

8.      lad kagen afkøle 10 minutter inden den skæres ud, og lad den gerne blive i det ovnfaste fad til den er helt kold

 

 

 

Hele opskriften giver:

 

Energi

Protein

Phe

6843 kJ

 1,6 g

 42 mg

 

 

 

 

 

Hvis Pyntning med Spraycreme: Der er 23 mg phe pr 100 g spraycreme.

 

Hvis I bruger 10 g = 2,3 mg phe. Hvis I bruger 5 g svarer det til 1,1 mg phe